Omgeving Jabuti vakantiewoningen

Jabuti ligt in Murtais, tussen de dorpjes Fuseta en Moncarapacho in. De vakantiewoningen staan op een kleine heuveltop van 50 meter hoog met een mooi uitzicht op de zee, de heuvels en het achterland. Jabuti ligt 5 min rijden van het strand, vissersdorpje Fuseta en het natuurgebied de Ria Formosa (ook wel de parel van de Algarve genoemd). Het vliegveld Faro ligt op 20 min. rijafstand.                                                                                                                                             

De Oost-Algarve staat bekend om zijn heuvels, kleine dorpjes, lange gouden stranden, bezaaid met lagunes en zandbanken. De temperatuur van het zeewater is hier vaak hoger dan in de rest van de Algarve. De kustplaatsen van oostelijke Algarve zijn meer authentiek dan die in het middengedeelte van de Algarve, wat ook betekent dat er minder massatoerisme is. Zo waan je je echt in het rustige en relaxte Portugese leven.                                                                 

In onze omgeving zijn genoeg activiteiten te doen zoals;

  • Wandelen
  • Fietsen/mountainbiken
  • Surfen/windsurfen/kiten
  • Vissen, dolfijnen en walvissen spotten
  • Jeepsafari's  
  • Leuke dorpjes en stadjes bezoeken.
  • Vogelen   (Lees het verslag van onze gasten Peter en Nina, die erg enthousiast waren over de verschillende vogel soorten rondom onze quinta!)

Fuseta 3 km

Fuseta is een klein, lief, vissersdorpje. Het heeft smalle straatjes, gezellige dorpspleintjes en er is een mooie mix van locals, vissers en een (bescheiden) aantal toeristen. Fuseta ligt pal aan de Ria Formosa en je hebt een mooi uitzicht over het haventje, de lagunes en de zee. 

Er zijn 2 stranden; het binnenstrand Fuseta en Ilha da Fuseta. Het binnenstrand is 5 min rijden vanaf onze quinta. Je ligt dus zo aan het strand en er is een leuk barretje op dit strand voor de terrasliefhebbers. Het is ook een fijn strand voor ouders met kleine kinderen, omdat er geen golfslag is.

Met een ferry of taxiboot vaar je voor een paar euro naar Ilha de Fuseta, met zijn kilometerslange zandstranden. 

 

Moncarapacho 3 km

Moncarapacho is een klein, authentiek Portugees dorpje. Hier zijn diverse restaurants, winkeltjes en terrasjes. Er zijn banken en is er een grote supermarkt waar je fijn je boodschappen kunt doen. 

Ria Formosa 3 km

De Ria Formosa is een van de zeven natuurwonderen van Portugal. Het kustgebied valt te vergelijken met de Nederlandse Wadden. Het is een getijdengebied met vele eilandjes, witte zandstranden en blauwe lagunes. De lagune is verbonden met de zee. In dit gebied kun je interessante vogelsoorten tegenkomen, zoals lepelaars, purperkoeten en flamingo's. Daarnaast komen er nog circa honderd andere vogelsoorten voor. Verder kun je op het land en in het water bijzondere natuur vinden. Zo is dit gebied de thuisbasis voor waterschildpadden en een grote populatie zeepaardjes. 

Olhão 7 km

Is een oud en typisch vissersdorpje met een lange boulevard, koffietentjes, goede restaurants en street art. In het midden van de boulevard vind je een vismarkt die er sinds de middeleeuwen al staat. Probeer op zaterdag de vers -markt van Olhão zo vroeg mogelijk te bezoeken. Deze is tot 13.00uur. Naast groente, fruit en vlees is er ook kakelverse vis te krijgen zoals tonijn en zeebaars. Daarnaast zijn er roggen, zwaardvissen, alen en andere soorten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Alles wordt schoongemaakt en gefileerd zoals je dat wilt.

De niet-viskraampjes bevinden zich in een aparte hal, en daar word je opgewacht door tonnen verse groenten en fruit en ambachtelijke lekkernijen zoals lokale taarten en honing. 

Er gaan ferry's vanuit Olhao naar de prachtige stranden Ilha do Farol en Ilha de Armona. De ferry’s vanuit Olhão gaan regelmatig, elk uur in de lente- en zomermaanden. De ferry's zijn betaalbaar. Je betaald enkele euro's voor een retourtje. Een tochtje met de ferry is goed te combineren met een strand wandeling en een een lunch op een van de eilanden.

Tavira 14 km

Tavira is een stadje om verliefd op te worden. Het ligt aan de rivier de Gilão. Het is charmant, levendig en heeft ontzettende leuke restaurantjes en winkeltjes.

De huidige brug die naar verluidt van oorsprong romeins is, dateert uit de 17e eeuw. Vanaf de stenen leuning heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Het uitzicht is echter nog mooier vanaf de toren van het kasteel, ongetwijfeld het beste uitkijkpunt over de stad. Hier ziet u de daken, de koepels van de kerken, de rivier en de zoutpannen, met aan de horizon de blauwe lijn van de zee. Tavira, zeker bezoeken!